Социалистите в Търговище не искат водача на листата си

16:09, 14 фев 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската партийната организация на БСП в Търговище поиска оттегляне на професор Светла Бъчварова като водач на листата за народни представители в областта. Местните социалисти настояват вместо нея на лидерското място да застане областният председател на партията Явор Куюмджиев. 

Изпратено е писмо до ръководството на партията с искане за смяната. В него се настоява, че всички структури на партията в региона са подкрепили Куюмджиев за водач на червената листа. 

"Професор Бъчварова е неразпознаваема сред членовете и симпатизантите на БСП и не се ползва с авторитет в средите на земеделските производители в района. Oчaĸвaмe, чe нoвият cтил нa paбoтa в БCΠ изĸлючвa изпpaщaнeтo нa нeизбиpaeми външни личнocти, ocoбeнo cлeд peшeниятa нa пocлeдния Koнгpec нa нaшaтa пapтия. Ако националният съвет  на БСП одобри кандидатурата на Светла Бъчварова за водач в района, това ще предизвика силна демотивация сред актива на партията, от чиято работа зависят резултатите на предстоящите парламентарни избори ", зaяви oбщинcĸият пpeдceдaтeл на червените д-р Светослав Стефанов. 

Общинският лидер обяви, че в искането си имат подкрепата и на останалите структури по места в региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама