Бабата съжалявал за убийството на Костов, но не се признава за виновен

16:13, 14 фев 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Много съжалявам за случилото се на 15 ноември 2015 г. Ако можех да върна времето, това няма да се повтори. Но не се признавам за виновен!“

Това заяви пред Бургаския окръжния съд Димитър Димитров-Бабата по време на продължилото днес петчасово съдебно заседание по делото за убийството на Иван Попов, по прякор Костов. Димитров е подсъдим за това, че застреля наркодилъра Попов пред заведение "Омара" в Поморие, а също и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие - пистолет и девет патрона.

Освен подсъдимия в заседанието днес съдът изслуша трима свидетели и със становищата на четири вещи лица.

Съдебният състав изслуша становищата и прие заключенията на вещите лица по направената съдебно-медицинска експертиза за оглед и аутопсия на труп; съдебно-медицинската експертиза за оглед на подсъдимия; комплексната съдебно-медицинска експертиза на вещите лица и комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Днес стана ясно, че нараняванията в тялото на пострадалия Иван Попов-Костов са били девет, част от които смъртоносни, според патолога.

Бургаският окръжен съд намери за неоснователно искането от страна на защитата на Димитър Димитров за есхумация на тялото на пострадалия и за назначаването на повторна съдебно-медицинска експертиза. За следващото съдебно заседание съдът допусна назначаването на повторна комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Съдът определи да бъде допуснат за изслушване още един свидетел.

Следващото заседание по делото е насрочено за 19 април тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама