Пускат "къртицата" в третия тунел на метрото през февруари

16:17, 14 фев 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на февруари ще започне работа тунелопробивната машина по изграждане на метрото. С нея ще бъде изграден тунелът на третия лъч на метрото.

Това каза заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев на конференцията "Дни на Виена в София" в присъствието на председателя на общинския съвет на австрийската столица Томас Райндл. 

"Освен че е най-бързият транспорт, с метрото спестяваме над 70 хил. тона годишно вредни емисии, а с третия лъч те се очаква да бъдат 90 хил. тона годишно. Разширението на метрото през последните години позволи 350 000 души да ползват този транспорт всекидневно" -

допълни Крусев. 

Зам.-кметът съобщи още, че общината продължава и обновяването на градския транспорт.

"Вече 90% от тролейбусите са обновени и над 50% от автобусите. В момента тестваме втори електробус, като на база на резултатите се предвижда въвеждането на електрически превозни средства в градския транспорт." 

Крусев съобщи, че е обявена обществена поръчка за 13 нови трамвайни мотриси, които са част от проекта за Интегриран градски транспорт, заедно с рехабилитацията на трамвайните трасета по бул. "Цар Борис III" от ж.к. Павлово до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до т.нар. ухо "Орландовци". 

Разработват се и нови велоалеи, които се реализират при реконструкции на основни градски улици и булеварди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама