Търговци и занаятчии участват в базара за мартеници в Добрич

16:42, 14 фев 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участниците в тазгодишния базар за мартеници в Добрич вече заеха своите места от началото на седмица и предлагат своите красиви червено-бели украшения.

Търговията с мартеници е основно по бул. „25 септември“ – пешеходна зона, и малка част в района на площад „Стария орех“ и ул. „Хр. Ботев“.

След проведен жребий от Общината, бяха разпределени 133 места, всяко по 1,5 кв. м, между 30 участници – търговци и занаятчии.

Заместник-кметът по икономическо развитие Росица Йорданова сподели, че е изключително горда с факта, че е проведена прозрачна, открита и демократична процедура за разпределение на местата.

Проведени са и срещи с участниците в базара и с представители на НАП, с оглед проблемите на търговците на мартеници.

„Бяхме много открити, поговорихме. Аз пожелах след като мине базарът отново да се срещнем, защото за нас е изключително важна гражданската инициатива и позиция. Да не се говори за проблема тогава, когато вече а факт, а да работим по него в момента, в който е възникнал, до неговото решаване. Така че си обещахме заедно и двете страни след това да работим много усърдно по този проблем, особено по отношение на изискването за касови апарати“, каза Росица Йорданова.

Общината е предоставила на търговците дървените къщички, където те да могат прибират продукцията си.

Базарът ще продължи до 3 март. Задължително за района на бул. „25 септември“ – пешеходна зона, търговската дейност с мартеници се извършва от еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн, одобрен от главния архитект.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама