Флашмоб срещу дупките на пътя организираха съветниците от Реформаторския блок в Разград

17:09, 14 фев 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флашмоб срещу дупките на пътя организираха днес общинските съветници от Реформаторския блок в Разград Митко Ханчев, Иво Димитров, Джипо Джипов и Веселин Спасов. Инициативата се проведе на бул. „Априлско въстание“ близо до кръстовището с бул. „България“. Листовките, които получаваха шофьорите гласяха  „Кмете, благодарим ти за дълбоките „Валентинки“!, Поздравяваме теб и ГЕРБ! Наздраве от Избирателите“.

След акцията на пресконференция съветниците обясниха целта на тяхната инициатива. „С тази шеговитата, но много сериозна инициатива искахме да обърнем внимание на сериозни проблеми, свързани с управлението на града и градската среда”, каза Митко Ханчев. Като пример той посочи окаяното състояние на уличната мрежа, която е в резултат на лошото снегопочистване, осветлението по улиците, лошия организиран транспорт и др. По думите на Ханчев отговорността за всичко това е на кмета на общината д-р Валентин Василев.

„Стратегическата цел на всеки кмет е да работи така, че да създава условия за живот с по-добро качество на своите съграждани, което обаче при нас не се получава”, коментира още съветникът.

Реформаторите бяха категорични, че  не са очаквали чудеса от кмета с оглед на това, че няма управленски опит и е управлявал само семейния си бюджет, но се надявали да положи старание в управлението на общината. Според тях енергията на кмета е стигнала и свършила с ремонта на общинската хижа на „Пчелина“ .

„Смятаме, че не само ние, но и гражданството да предприеме по-активни действия и енергично да настоява кметът и екипът му да си вършат работата”, отбеляза Митко Ханчев.

Иво Димитров заяви, че с днешната инициатива са изразили не само на реформаторите, но и на гражданите на Разград позиция и са показали до къде е стигнало управлението на кметската администрация.  Той подчерта, че трудно са избрали мястото, където да го организират, тъй като множество участъци в града са в подобно състояние. Според Димитров, това, че улиците са в окаяно състояние се дължи само и единствено на неумението на кмета и екипа му да организират предварителна подготовка за зимния сезон. „Може би те очакваха, че със стъпването на новия кметски екип в Разград ще възцари вечно лято и нещата ще се изсипят като благодат“, коментира Иво Димитров. Символично той почерпи с бонбони „калинки“, визирайки назначенията в администрацията, свързани с партньорите във властта на ГЕРБ - ДПС и „Кауза Разград“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама