Задържаха под стража ирански гражданин, пренесъл дрога през границата

17:30, 14 фев 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът задържа иранският гражданин Сирус Р. Той е обвинен за това, че на 07.02.2017 г. на ГКПП „Лесово“ с товарен автомобил марка „Волво“ и полу-ремарке към него, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната (от Република Турция към Република България) 3.158 кг. високорисково наркотично вещество – опиум.

За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 10 г. до 15 г. и „Глоба“ от 100 000 до 200 000 лв. Наркотичното вещество е открито в следствие на отличните действия на митническите служители.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Сирус Р. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да се укрие, тъй като е чужд гражданин и няма постоянен адрес на българска територия.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Ямбол  може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама