Разследват кражби на кутии с дарения за болни деца в Добрич

19:33, 14 фев 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В полицията има получен сигнал и се извършва проверка във връзка с кражбите на кутии с дарения за болни деца в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  

Както Topnovini.bg съобщи, откраднатата кутия за дарения, които съучениците събират за 18-годишния ученик от Финансово стопанската гимназия в Добрич Божидар Георгиев, е била поставена в магазин "СВА" в квартал "Балик" в сряда. В четвъртък вечерта вече е била открадната. Касиерките в магазина подозират, че кражбата е извършена от жена, която била редовен клиент на магазина, разказаха съучениците на Божидар. Когато жената влязла да пазарува, оставила багажа си до кутията. На излизане, прехвърляйки си покупките, взела и кутията.

В събота е била открадната кутия за дарения за малката Алекс, поставена в аптека „Хера“.

Родителите на Алекс трябва да съберат 462 500 лв., за да може малкото момиченце да проходи, тъй като е родено с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ” на дясно краче – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Ако семейството събере нужния почти половин милион лева, лекар в САЩ се е наел да извърши операцията и да осъществи лечението.

Близките на Алекс разпространиха и видео, на което се вижда как младата жена прибира кутията за дарения в чантата си. Крадлата е заснета и в лице и снимката й се разпространява в социалната мрежа.

Близките съобщиха, че за по-малко от месец са били откраднати 3 кутии за дарения за Алекс, а други просто а откраднали не кутиите, а парите в тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама