Ким Чен Ун успял да каже, че някой е пръснал течност по лицето му

19:57, 14 фев 17 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко преди смъртта си Ким Чен Нам, по-големият полубрат на севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, разкри, че неизвестен пръснал течност в лицето.

Това той направи пред служители на летището, към които се обърнал за помощ заради главозамайване, заяви за „Ню стрейтс таймс" високопоставеният полицейски служител Фадзил Ахмат. След напръскването неизвестният нападател се скрил. По-рано бе съобщено, че две жени го отровили с игли, като те също избягали.

Според полицейския служител „Ким Чен Нам веднага бил отведен в медицинския пункт на летището, а след това откаран в близката болница, но по пътя издъхнал“. „Полицията извършва проверка на съобщенията, че „мъжът бе убит“. Към момента случаят е квалифициран като „внезапна смърт“. Фадзил Ахмат отбеляза също, че „полицията смята да проучи, с какво се е занимавал покойният в Малайзия от момента на влизането му в страната на 6 февруари, а също да установи с кого той може да се е срещал“. Ким Чен Нам е трябвало да излети сам от малайзийската столица.

Установено бе, че жертвата пътувала с паспорт на друго име.

Полицията на Малайзия не изключва той да е бил убит. През години Ким Чен Нам критикуваше по медиите държавният строй в страната му и способността на полубрат му Ким Чен Ун да управлява.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама