Подписка в подкрепа на Пакта за растеж без корупция стартира и в Разград

09:33, 15 фев 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписка в подкрепа на Пакта за растеж без корупция стартира и в Разград. Инициативата на дясното обединение „Нова република“ обяви общинските съветници от Реформаторския блок Митко Ханчев, Иво Димитров и Джипо Джипов. Те посочиха, че само за ден под документа са се подписали 40 човека.

В пакта се настоява за решителни мерки за бърз икономически растеж и изкореняване на корупцията чрез пет конкретни мерки. На първо място се предлага въвеждане на правосъдие по румънски модел – въвеждане на длъжностите заместник-главен прокурор за борба с корупцията и заместник- главен прокурор за борба с тероризма. На второ място е въвеждането на децентрализация, при която 50% от данъка върху доходите и 50% от данък печалба на фирмите да остават в общината, където са изработени. На трето място се предлага намаляване на Данък добавена стойност на 9 % за книги, лекарства и основни храни. Сред предложенията са и конституционна забрана за изсичане на вековни гори и сеч в националните паркове, както и безусловна забрана за реклама на хазартни игри.

Подписите ще се събират на няколко места в Разград. Засега това може да стане в хотел „Централ“, може да се потърси и съдействието на общинския съветник от Реформаторския блок Иво Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама