Трети месец няма заподозрян за кражбата в дома на бизнесмена Петър Петров

12:09, 15 фев 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три месеца след извършената кражба в размер на 3 млн.лева в дома на шуменския бизнесмен Петър Петров няма заподозрян. Не е ясно кои са лицата, които попадат в кръга от заподозрени.

На 6 декември миналата година от внушителното имение западно от магазин „Кауфланд“, кв. „Тракия“, неизвестен отмъкна бижута и пари, съхранявани в тежка метална каса. Крадецът атакува дома въпреки живата охрана, както и няколко кучета.

„Разследването е по чл.195 от НК за кражба в големи размери. Назначена е ДНК експертиза, от която ще стане ясно кой е извършителят на престъплението“, заяви за Topnovini.bg наблюдаващият прокурор Кирил Киряков. Той каза, че на този етап от разследването няма заподозрени лица за кражбата. Според него се касае за кражба, но не за грабеж. За да не се пречи на проверката прок. Киряков отказа подробности. Както и какъв е мотивът за престъплението.

Указанията за разследването към полицията, която работи по случая, се дават от прокуратурата. 

От Пресцентъра на Областна дирекция на МВР Шумен отказаха да коментират към настоящия момент дали има заподозряни лица „по случая с грабежа“. Оттам се позоваха на това, че в рамките на образуваното досъдебно производство информация може да дава само наблюдаващият прокурор.

Полицейски източник на Topnovini.bg довери, че в хода на разследването е редно да бъдат разпитани и близки хора на бизнесмена. „Както и такива от кръга познати и приятели“. От прокуратурата също бяха категорични за снемане на показания от близки хора.

„Имам своя версия и обяснение за кражбата в дома ми“, заяви пред Topnovini.bg Петър Петров. Той отказа да коментира хода на разследването.

Ако извършителят на кражбата бъде установен, според НК, го очакват от 3 до 5 години лишаване от свобода. Съдът може да постанови конфискация на ½ от имуществото на виновния.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама