Кърпят пробно уличните дупки в Търговище със студена смес

15:12, 15 фев 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Запълване на улични дупки със студена смес ще бъде направено пробно през следващата седмица в Търговище. Мярката е временна и цели нормализиране на условията за движение до започването на пролетната кампания за ремонти на мрежата след тежката зима, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

От Общинско предприятие БКС са закупили малки количества от сместа, за да проверят доколко надеждна е тя при поставяне при все още зимни условия. С нея ще бъдат запълнени дупки на участък от бул. „Ал. Стамболийски”, който е част от републиканската мрежа и за него трябва да се грижи държавата. Заради изключително лошото състояние на пътната настилка там, се налага Общината да извърши спешен ремонт. Ако пробите със студената смес бъдат успешни, ще се осигурят допълнителни количества за по-мащабно изкърпване.

С фракция, като временна мярка, вече се запълват дупки и по другите улици, попадащи в републиканската мрежа ”Митрополит Андрей” и „Паисий”. Същата процедура ще бъде изпълнена и по улиците, по които има интензивно автомобилно движение и върви общественият транспорт. 

Цялостните ремонти на повредените участъци по улиците в града се планират за след 20 март, когато температурите позволяват полагането на асфалт.  До тогава всички мерки ще бъдат с временен характер.

Улиците „Гладстон”; „Велико Търново”; „Трети март”, в участъка от училището за деца с увреден слух до околовръстното, както и бул. „Сюрен”, от търговския комплекс до сградата на полицията, ще бъдат основно ремонтирани. Това е заложено по проект на Община Търговище, по приоритет „Градска среда” на Оперативна програма „Региони в растеж”. По него ще бъде изградено кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей”. Ще бъде обновена и част от кв. „Запад” 2, където ще бъдат ремонтирани вътрешни улици и тротоари.

Цялостните дейности по схемата в момента се преглеждат от оценителна комисия в Общината, която трябва да се произнесе до месец. Екип подготвя и тръжните процедури, които вероятно ще бъдат обявени в началото на март. Очаква се строителните работи на тези обекти да започнат през юни. Общата стойност на всички дейности по тях е около 5,3 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама