Предстои търг за свободните общински места в центъра на Шумен

16:07, 15 фев 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търг за свободните общински места в Централната търговска зона на град  Шумен ще бъде проведен в началото на месец март. Това съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът по „Икономическо развитие“ Росица Антонова.

Информация относно търга ще бъде публикувана в електронната страница на Община Шумен в раздел „Търгове, конкурси и съобщения“ и в поне един местен ежедневник.

Срокът на сключените договори не може да бъде по-дълъг от 10 години. За обектите в Централната търговска зона договорите за наем обикновено се сключват за срок от 3 години.

Точно определени са местата къде и какви обекти могат да бъдат поставени – например машина за пуканки, фризер за сладолед и други. За разполагането им се изготвя схема, която се актуализира на всеки три години. В нея освен видовете обекти и местата, на които те да бъдат поставени се определя и точната площ, която съоръженията ще заемат.

Схемата може да бъде видяна на третия етаж на Община Шумен, в близост до стаята на експертите, които администрират дейностите по разполагане на нестационарни обекти на територията на общината.

Квадратурата на обектите по схемата е съобразена с размерите и характеристиките на съответните съоръжения. Най-голямата площ в централната търговска зона е 4 кв.м. и тя е определена за павилионите за вестници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама