Час на класа в Апелативен съд – Пловдив

06:41, 16 фев 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Апелативен съд – Пловдив днес  от 13,30 часа в зала №1 ще се проведе за осми пореден път  ЧАС НА КЛАСА.  Гости на съдиите ще бъдат учениците от ІІІ-в клас на Основно училище „Княз Александър Първи”. Те ще бъдат посрещнати пред Съдебната палата от ръководството на съда в 13,30 часа. По същото време студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специалност „Графичен дизайн и фотография“,  ще проведат час по репортажна фотография и ще заснемат провеждането на часа на класа в Съдебната палата. 

Третокласниците  ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от Областно звено „Съдебна охрана” ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите.

 Учениците ще могат да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съда, прокурора и защитата, участвайки в „съдебен процес”. На финала учениците ще имат възможност да  преценят дали обвиняем в извършване на грабеж на мобилен телефон е виновен или не.

Фотографии на студентите от АМТИИ, направени по време на часа на класа, ще бъдат публикувани на сайта на Апелативен съд – Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама