Експерти влязоха в кандидат-депутатската листа на БСП в Шумен

08:44, 16 фев 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама депутати от БСП в 44 –я български парламент и първа политическа сила е целта на социалистите в област Шумен при предстоящите предсрочни парламентарни избори. Приоритетите бяха формулирани на заседание на Областния съвет снощи, когато беше подредена в окончателен вариант и кандидат-депутатската листа.

„Изпращаме в София за утвърждаване от НС на БСП една балансирана листа. С млади хора, експерти в своята област”, заяви за Topnovini.bg областният председател на БСП в Шумен Николай Николов.

На втора избираема позиция в листата, след водача на листата – досегашния депутат Иван Иванов, е Георги Сашев от Нови пазар. Той е на 28 години. Работи в частния бизнес. Представител е на Младежкото обединение на БСП. Председател на групата общински съветници в местния парламент.

За второто място претенденти са били общинският председател на БСП Шумен Веселин Пенчев и Илия Илиев. Таен вот обаче класира Сашев.

„Третото и седмото място са за представител на гражданската квота и коалиционен партньор”, уточни Николов.

А четвърта в листата е Петранка Димитрова от Велики Преслав. Тя е директор на училище. Следва Александър Александров от Смядово. Той е председател на Общинския съвет на БСП. Работи в частния бизнес.

Избран беше и Предизборен щаб, който ще отговаря за кампанията. Председател е областният лидер Николай Николов и заместник председател – кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев.

„Спорове по време на заседанието нямаше. Подредихме листата в конструктивен дух”, допълни шуменският лидер на социалистите.

Присъстваха бившият шуменски депутат Димитър Дъбов, член на Националния съвет на БСП и досегашният народен представител Иван Иванов. Той очаква една интелигентна и позитивна  предизборна кампания, без да се слиза на ниво компромати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама