Николич ще се кандидатира за президент

10:12, 16 фев 17 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сегашният държавен глава на Сърбия Томислав Николич ще участва в предстоящите президентски избори.

Тази информация бе разпространена от руския сайт "Спутник", който уточнява, че решението е било взето по време на честването на 65-я рожден ден на Николич, пише БГНЕС.

"От кабинета на Томислав Николич не пожелаха нито да потвърдят, нито да отрекат тази информация", съобщи държавната телевизия в Белград РТС. "Потърсен от Танюг за коментар сръбския премиер и лидер на Сръбската прогресивна партия /СПП/ Александър Вучич не направи никакъв коментар и замълча", предаде Танюг.

БГНЕС припомня, че ръководството на СПП преди два дни издигна кандидатурата на Вучич за предстоящите президентски избори. Самият Николич бе издигнат от СПП за държавен глава преди пет години.До момента официално са издигнати кандидатурите на лидера на Сръбската радикална партия Войслав Шешел, на бившия външен министър Вук Йеремич, на досегашния омбудсман Саша Янкович и на лидера на Движението "Двери" Бошо Обрадович.

Кандидатурата на Вучич бе подкрепена от Социалистическата партия на Ивица Дачич, от Единна Сърбия на Драган Маркович - Палма и от Социалистическото движение на Александър Вулин. Датата на изборите предстои да бъде уточнена през следващите десетина дни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама