145 литра нелегален алкохол откриха бургаските митничари

11:13, 16 фев 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
145 литра нелегален алкохол задържаха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас при две поредни проверки, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

По засечена подозрителна обява за продажба на ракия в интернет митнически служители от Митница Бургас установяват контакт с продавача и се срещат с него на паркинг на територията на град Бургас. Той пристига на срещата с автомобил, в чийто багажник при последвалата митническа проверка са открити 10 пластмасови туби, пълни с общо 100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис.

При друга проверка бургаските митнически служители посещават търговски обект, разположен в частен имот в квартал „Долно Езерово". В магазина не са установени акцизни нарушения, но при последвалата митническа проверка на целия имот, във външна пристройка зад търговския обект са открити 5 пластмасови туби, съдържащи общо 45 литра етилов алкохол с характеристики на ракия.

Работата и по двата случая продължава. За задържаните общо 145 литра нелегален алкохол не са представени документи за произход и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от експертизата ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама