Военното окръжие в Сливен информира за вакантни длъжности

11:16, 16 фев 17 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава на Военноморските сили и ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” - Варна.

Обявените длъжности са, както следва:

- В гарнизон Варна, 58 длъжности.

- В гарнизон Бургас, 26 длъжности.

- Във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” - Варна, 4 длъжности.

Кандидатите е необходимо да отговарят на следните изисквания - Да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността; Да не са по-възрастни от 28 (41) години;

Важно да се знае, че кандидатите за войници, спечелили конкурса се приемат на военна служба, ако към датата на сключването на договора за военна служба не са навършили 28 (41) години.

Съгласно чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ възрастта от 41 години се прилага по отношение на кандидатите, които отговарят на следните условия:

- Изпълнявали са военна служба (кадрова военна служба) във въоръжените сили и не са били освободени от нея по дисциплинарен ред.

- Кандидатстват за заемане на длъжността не по-късно от 10 години след освобождаването им от военна служба (кадрова военна служба).

Кандидатите доказват горепосочените обстоятелства с копие на заповед за освобождаване от военна служба.

- Не са придобили право на пенсия при условията на чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване, което се удостоверява с документ от Националния осигурителен институт.

Още от изискванията - Да са годни по медицинските стандарти и психологично пригодни за военна служба; 4. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; 6.  Да нямат друго гражданство; 7. Да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”.

Конкурсът ще се проведе за времето от 29.05.2017 г. до 06.06.2017 г. във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” – Варна.

Кандидатите подават документи във Военно окръжие – Сливен в срок до 17.03.2017 г. Документите на желаещите да кандидатстват за военна служба им се предоставят от Военно окръжие – Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама