Успешно приключиха консултациите за състава на СИК в община Разград

11:33, 16 фев 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешно приключиха консултациите за образуване на секционни избирателни комисии на територията на община Разград, във връзка с произвеждането на 26 март на изборите за народни представители. Консултациите бяха ръководени от кмета на общината д-р Валентин Василев. В срещата участваха местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции.

Представителите на политически сили приеха разпределението в комисиите без възражения. На предстоящите парламентарни избори в община Разград ще има 68 избирателни секции, от които девет ще са с по пет членове, пет с по седем и 54 секции ще са с по девет члена.

Общият брой на членовете на СИК в общината е 566, от тях 204 ще са в ръководството на комисиите, а 362 ще са членове на избирателните комисии.

Най-много представители ще има ГЕРБ - 210. БСП ще има 95 членове, ДПС - 75, Реформаторският блок – 55, Патриотичния фронт – 42, България без цензура – 35,  Атака и АБВ – по 27 души.

Според направеното разпределение, ГЕРБ ще има 68 председатели, заместник-председатели и секретари. Полагащите се ръководни места на СИК за БСП са 36, 28 са ръководните длъжности за ДПС, 21 на Реформаторския блок, 16 на Патриотичния фронт, 13 на ББЦ, а Атака и АБВ ще имат по 11 ръководни постове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама