Шефове във ВиК ще изпитват инкасатори и водопроводчици

11:40, 16 фев 17 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозен тест по Наредба №4 на Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще попълват работещите в системата на ВиК в Шуменска област. Специална комисия от квестори, ръководители на отдели, ще изпитва 40 инкасатори в Шумен, 20 технически ръководители и инспектори и 100 инкасатори от селата. В комисията ще участва и управителят на ВиК Шумен инж. Красимир Марков.

„Тестът за нас е ежедневие. Искаме да проверим нивото на познанията на работещите в системата на ВиК. Такива са изискванията по Наредба №4 на МРРБ за условията и реда за ползване на водоснабдителната и канализационна система“, заяви за Topnovini.bg инж. Марков. Той уточни, че няма да бъдат предприемани крайни мерки в случай, че някой от изпитваните не се справи с теста.

Проверката на знанията обаче притесни сериозно доста инкасатори. Други, не.

„Какво ще ми проверяват познанията. Над 30 години съм в системата. В час съм с всички новости“, сподели инкасатор пред Topnovini.bg. Той определи изпита като „тест за интелигентност“. Според него има опасност, ако някой не се справи да остане без работа. А неговото място да заеме друг, „по партийна линия“.

Управителят инж. Красимир Марков категорично отрече прилагането на крайни варианти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама