Изабела Сярова пред Topnovini.bg: Кметът на "Младост" ми спря тока, ще сезирам прокуратурата

11:48, 16 фев 17 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Битката между инвеститорката Изабела Сярова и кметицата на "Младост" Десислава Иванчева изглежда не е утихнала след вчерашното изслушване и на двете в комисията по архитектура на Столичния общински съвет.

Въпреки че експертите вчера се произнесоха в полза на Сярова, а съветниците препоръчха на Иванчева да презразгледа заповедта си за спиране на строежа на инвеститорката, снощи обектът й в "Младост" е бил оставен без ток.  

"Г-жа Иванчева прояви самоуправство и на база на заповедта си за спиране на строежа, е поискала от ЧЕЗ да бъде спрян токът там. От енергото са свалили електромера. Охраната на обекта не можеше да остане заради студа, а там има материали за 30 000 лева" -

каза пред Topnovini.bg Сярова.

Тя заяви, че днес ще сезира прокуратурата и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за самоуправството на кметицата на "Младост". Сярова ще оспори в съда законността на заповедта на Иванчева за спиране на строителството в обекта й в квартала.

На изслушването в общината вчера главният архитект на София Здравко Здравков заяви, че според него няма причина за това и че отклонението във фундамента на строежа било в нормите и е обичайна практика за строителните фирми, когато няма здрава земна основа.   

Сярова беше категорична и че ще съди общината за пропуснати ползи от спирането на работата на бизнес сградата си.

"Не става дума само за пари. Цял живот пазя името си" -

сподели инвеститорката и допълни, че няма да спре гладната си стачка пред сградата на Столична община. От днес към нея се присъединяват още двама души.

"Ще протестирам докато Иванчева не спре да нарушава закона, но кога ще стане това не е ясно" -

каза още Сярова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама