Д-р Валентин Василев: Действията на съветниците от РБ са още една проява на предизборна агитация

12:10, 16 фев 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Още една проява на предизборна агитация, подредена като идеален спектакъл за циркова арена, наблюдавахме във вторник, а в главната роля бяха съветниците от Реформаторския блок Иво Димитров, Джипо Джипов, Митко Ханчев и Веселин Спасов”, Това каза днес на пресконференция кметът на община Разград д-р Валентин Василев, който представи своята гледна точка, свързана с действията на четиримата общински съветници от Реформаторския блок, които на 14 февруари организираха флашмоб срещу дупките на пътя.

Д-р Василев коментира, че това не е било изненада за ръководството на общината, защото по думите му са свикнали с евтините номера, които съветниците разиграват в Общинския съвет - без компетентен или конструктивен коментар, само приказки без съдържание. Според кмета ораторството има своето достойнство, но когато е лишено от смисъл губи своя ефект. 

Д-р Василев бе категоричен, че и тук казусът, който са засегнали общинските съветници, е доста некоректен. „Но какво да се очаква от хора, чиято единствена работа през последните години е да бъдат опозиция, без каквито и да е управленски ангажименти със стойност”, отбеляза кметът. По думите му именно това е проблем, защото тяхното дясно, което защитават, е всичко друго, но не и етичното отношение, което са длъжни да имат към хората. 

Д-р Василев заяви още, че ръководството на общината се е запознало внимателно с темата на изявлението им - дупките, които се появяват след зимния период и които не са една и две в пределите на града. Той отбеляза, че са съгласни с това, че дупки има, но те са факт след всеки зимен период и това не е, защото сегашният кмет не си е свършил работата и не е изолирал общината от валежите - незнайно как, а защото е процес, свързан с климатични условия, които нарушават целостта на асфалта. По думите му влияние оказва и солта, която се полага по заледени участъци, която също допринася за нарушаване на настилката, но предотвратява инциденти. 

Кметът информира, че през тази година са заделени близо 70 хил. лв. без ДДС от общинския бюджет за асфалтови смеси, като вече са пуснати заявките за обществени поръчки за студена и топла асфалтова смес. „Предвидено е да бъдат запълнени компрометираните участъци, но това трябва да бъде съобразено и с климатичните условия, защото такъв е технологичният процес, а не защото някой така е решил”, отбеляза д-р Василев. 

Той благодари на съветниците и за личната оценка, която му е направена за компетенциите, които притежава, но според него стои несериозно от хора, които имат субективно мнение и на които им е необходимо, особено преди избори, да наслагват негативност в населението.

Относно обвинението в липса на управленски опит д-р Василев заяви, че явно на четиримата съветници им е изгодно да пропускат факти, свързани с позициите, които е заемал той. 

Той попита и как така са разбрали те, че не се старае, след като цялото им време е било заето с това да броят дупки, да измислят богати на лексика монолози, но изпразнени от съдържание изказвания по време на комисии и сесии на Общинския съвет, вместо да бъдат сериозни, такива, каквито позициите им на местни парламентаристи го изискват.

 „Каква е реалната полза от техните действия? Ще задам още един последен въпрос - какво е това положително и мащабно нещо, което те са свършили и с което ще свързваме имената им в бъдеще?"”, допълни д-р Валентин Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама