Строежът на зала „Арена – Шумен” започва до седмица

12:26, 16 фев 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на многофункционалната спортна зала „Арена – Шумен” ще започне до седмица. Това заяви на брифинг изпълнителният директор на фирма „Джи пи груп” Стефан Тотев. „Още другата седмица започваме с изкопните работи и отливането на фундаменти”, категоричен бе Тотев.

Договорът между Общината и фирмата за изграждането на модернто съоръжение е подписан днес. Изпълнител на проекта е консорциумът „Шумен спорт”, в който влизат „Джи пи груп” и „Атек”.

Срокът за изпълнение на обекта е 354 работни дни, но амбицията на строителя е дейностите да приключат по-рано. „През март 2018 година залата ще отвори врати”, обеща Стефан Тотев.



Още през лятото на миналата година Министерски съвет отпусна 8 млн. лева за строителството на залата. „Парите са в сметката на Общината”, увери кметът Любомир Христов.

„Арена – Шумен” ще има от 1 500 до 2 200 места. В пиковите моменти на строителството на обекта ще работят до 150 души.

Проектът за съоръжението включва създаването на открити спортни площадки и хотел в района на залата, но за тях ще се търсят други инвеститори.

Нов паркинг и кръгово движение ще се изградят около „Арена – Шумен”.

„Строителството на съоръжението няма да засегне паметника на Пети полк”, обясни кметът Любомир Христов.

Фирма „Джи пи груп” има опит в изграждането на спортни зали и стадиони. Тяхно дело са съоръженията в Пловдив, Сливница, Дряново, София и др. Фирмата е сред строителите и на метрото в София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама