В Плевен ще бъде открито ново основно училище

12:38, 16 фев 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за откриване на ново основно училище в Плевен ще бъде разгледано на сесията на местния общински съвет, насрочена за 24 февруари, съобщиха от пресцентъра.

Предложението се внася от кмета Георг Спартански, след като на работна среща с директори и учители бе обсъдена оптимизацията на училищната мрежа в общината.

Новото училище трябва да обедини Основно училище „Васил Левски”, натрупало към момента 87 хил. лв. дългове поради намалелия брой ученици, както и паралелките от 1 до 7 клас в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, които според новия образователен закон трябва да са в отделно учебно заведение.

По този начин задълженията на „Васил Левски” ще се покрият от националната програма за оптимизация на училищната мрежа и ще бъдат спазени нормативните изисквания за класовете от ПГПЧЕ.

Както "Топновини" писа, в края на миналата година беше обсъдена възможността за закриването на две училища в Плевен-ОУ „Никола Йонков Вапцаров” и на ОУ „Васил Левски”. Това обаче не беше прието от общинския съвет, а на кмета бе възложено съвместно с директори на училища, общински съветници, експерти и синдикалисти да изготви план за оптимизация на училищната мрежа в общината.

Освен за новото училище, съветниците ще трябва да разгледат и предложение за Годишния доклад на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2016 г., отчета на дейността на общинския съвет в Плевен за периода от  01.07.2016 г. до 31.12.2016 г. и други.

Ще бъде обсъдено и предложението за Наредба за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на община Плевен.

На сесията ще бъде приета и годишна програма за развитие на читалищната дейност, както и програма за развитие на туризма.

Заседанието ще започне от 9 часа на 24 февруари, петък, в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама