Pазширяват столичния булевард „Тодор Каблешков“

12:43, 16 фев 17 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В началото на лятото на 2017 г. от Столична община планират разширение на бул. "Тодор Каблешков", в отсечката от ул."Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III".

В рамките на тази рехабилитация е предвидена реконструкция на пътното платно и тротоарите и подмяна на паважа с асфалтобетонова настилка, изграждане на велотрасе, обновяване на съществуващите зелени площи, подмяна на настилката на пътеките, водещи към блоковете от източната страна на булеварда.

Отсечката от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III" е с недостатъчна пропускателна способност и задръстванията там са ежедневие. Затова е предвидено разширяване на булеварда до две платна по две ленти и построяване на нов мост над река Боянска.

Участъкът от бул. “Тодор Каблешков“, който ще бъде рехабилитиран, е с обща дължина от 688 метра по бул. "Братя Бъкстон" от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Цар Борис ІІІ".

Общата широчина на булеварда в рехабилитирания участък ще се запази по съществуващо положение, като широчината на пътното платно ще бъде 9 метра. То ще бъде двупосочно, с по една лента в посока – т.е. , по 4.50 метра във всяка посока. Тротоарите ще са с широчина от 3.25 до 6.00 м, като в тях са проектирани две еднопосочни велотрасета с широчина по 1.50 м. Зелените площи в източния тротоар са с широчина от 1.75 м до 2.00 м. Предвидени са разширения и на пътното платно за спирките на градски транспорт и джобове за контейнерите за битови отпадъци.

Изпълнител на проекта за рехабилитация на тази отсечка от бул.“Тодорв Каблешков“ е фирма "Главболгарстрой" АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама