Тунелът под Античния театър не е опасен, започва подмяна на осветителни тела

13:00, 16 фев 17 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тунелът на бул "Цар Борис Трети Обединител" е безопасен за движение, а конструкцията , която държи осветителните тела, е здрава.  Това каза днес зам.-кметът по транспорт в Община Пловдив Златин Велев след извършената вчера проверка на съоръжението. Със заповед на кмета на града започна обследване на подлезите, надлезите и мостовете.

"Тестовете на анкерите, които държат лампите в тунела, показват, че те са здрави. Установи се, че има много изгорели осветителни тела, чиято подмяна ще започне още през следващата седмица", съобщи Велев.

Днес се извършва обстойна проверка на подлеза на ул. "Гладстон", до Централна поща, възможно е да има временни затруднения на движението в района. "Ако се констатират елементи с нарушена конструкция и има вероятност да паднат, те ще бъдат премахнати веднага",  допълни зам.-кметът на Пловдив. 

До утре длъжностните лица от районните администрации трябва да обходят обектите, да се види тяхното състояние с оглед на безопасното преминаване на граждани и пътни превозни средства.  След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама