“А.С.А. България” ЕООД ще бъде санкционирана с 15 631 лв. заради лошото зимно почистване

13:15, 16 фев 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“А.С.А. България” ЕООД, която отговаря за снегопочистването и сметоизвозването на територията на община Разград, ще бъде санкционирана с общо 15 631 лева. Това съобщи днес на пресконференция кметът д-р Валентин Василев. Той посочи, че през месец януари дружеството не е успяло качествено да изпълни снегопочистването на уличната и тротоарната мрежа в Разград, в резултат на което се достигнало и до натрупване на големи камари от сняг покрай кръстовищата и други възлови места в града.

Това по думите на кмета наложило община Разград да се намеси при организацията на снегопочистването, за което била привлечена допълнителна техника.

Тези обстоятелства според д-р Василев са достатъчно основание за налагане на неустойка по договора.

„Съгласно разпоредбите на същия при некачествено изпълнение на дейността Изпълнителя дължи неустойка на Възложителя в размер на трикратната единична стойност на съответната услуга по договора посочена в ценовото предложение на изпълнителя, умножена с количеството некачествено изпълнена работа, като неустойката се удържа от съответното плащане”, коментира д-р Василев.

Той допълни, че от стойността на представената в община Разград фактура от дружеството, която е за заплащане на месечната стойност на услугата за поддържане на чистотата и зимно поддържане през януари ще се удържи сума в размер на 15 631,20 лв. за некачествено изпълнение на дейността в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама