Над 200 деца са преминали организирани курсове по плуване в Шумен през 2016 г.

13:16, 16 фев 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 деца са преминали организираните курсове по плуване в Шумен през миналата година. Това обясни днес на брифинг зам.-кметът Найден Косев.

Заниманията на закрития басейн във Военното училище са финансирани с 12 хил. лева от местната хазна. „Интересът към организираните занимания по плуване за деца е огромен”, коментира Косев в отговор на писмено питане на общинския съветник Иван Ламбов, защо Общината плаща 12 хил. лева на Военния спортен клуб в Шумен за отопление, при условие, че басейна не работи през зимата.

Найден Косев уточни, че средствата отпуснати през миналата година са по предварителен разчет за 35 седмици от април до края на 2016. В този период организирани курсове по плуване при лицензиран треньор са преминали 62 деца от Ученическата спортна школа, 20 малчугани от детска градина Слънце” и 25 възпитаници на СУ „Сава Доброплодни”.

Децата са посещавали заниманията по плуване по предварително изготвен график, а в следобедните часове басейна във Военния факултет е бил отворен за свободен достъп.

В момента местната управа води преговори с ръководството на висшето учебно заведение за нов курс по плуване за деца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама