Почерпен шофьор катастрофира с ВАЗ в Борово

13:44, 16 фев 17 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 15 февруари около 14:00 часа, в РУ - Бяла е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие в гр. Борово, на ул. Шести септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

Произшествието е посетено от екип на районното управление, който на място установява лек автомобил "ВАЗ 21053", управляван от И.А. на 48 г. Той е бил без видими наранявания, но по автомобила е имало нанесени материални щети.

Шофьорът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и уредът е отчел 1,29 на хиляда. Издаден му е талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо производство.

Малко по-рано на същия ден в гр. Глоджево, на ул. Вела Пеева автонаряд на РУ-Ветово е спрял за проверка лек автомобил "Волво", управляван от Ю.Р. на 50 г. На шофьора е съставен акт по смисъла на чл.150 от ЗДВП - за шофиране без книжка. След направена допълнителна справка в МВР се установявя, че 50-годишният управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, с влязло в сила наказателно постановление през миналия декември.

В тази връзка срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама