Варненка хвърли близо 60 000 лв. на телефонни измамници

14:04, 16 фев 17 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бинго удариха телефонните измамници при поредния си удар във Варна навръх Свети Валентин. Жена на 58 години се е хванала на заблудата, чесъдейства на полицията при операция за залавяне на извършители на измами. На няколко пъти варненката хвърляла през терасата си пари, като общата сума, с която се е простила, възлиза на 29 500 евро и 725 лв.

За измамата жената сигнализирала едва на следващия ден, съобщиха от областната дирекция на МВР. Също вчера в полицията се е жалвал и мъж на 78 години, който по същата схема се простил с 2500 лв. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

От областната дирекция на МВР – Варна, за пореден път напомнят, че ситуация, в която служител на структурата звъни по телефона и иска пари за каквато и да било цел или кауза, е абсолютно невъзможна. При необходимост от съдействие от страна на гражданите полицейските служители ги посещават на адрес и се легитимират по надлежния ред – с полицейски знак и карта.

От полицията апелират гражданите да не се доверяват на непознати гласове, звучащи от телефонната слушалка, които искат пари за различни цели – полицейска операция за залавяне на измамници, лечение или операция на близък, за освобождаване на колетна пратка от чужда държава, каквито са най- често използваните сценарии за телефонни измами.

При подобно обаждане униформените съветват незабавно да се прекъсне разговорът, да се затвори слушалката и да се изключи телефонът за известно време от розетката. При желание да се свържат с близките си или с полицията гражданите да търсят друга възможност – мобилен апарат или телефона на съседи.

Заради зачестилите напоследък заплахи от измамниците от полицията напомнят, че непознатите от телефонната слушалка не могат да наранят избраните жертви, тъй като не знаят адреса им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама