Номинираният от Доналд Тръмп за министър на труда оттегли кандидатурата си

15:08, 16 фев 17 / Свят 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Андрю Пъздър, който бе номиниран от президента Доналд Тръмп за министър на труда, официално оттегли кандидатурата си, предадоха Ройтерс и АФП.

„След внимателно обмисляне и разговори със семейството ми, аз се отказвам от номинацията за министър на труда. Въпреки че няма да служа в правителството, напълно подкрепям президента и високо квалифицирания му екип“, посочва Пъздър в декларация.

Отказът му от номинацията е, защото станало ясно, че няма да получи необходимата подкрепа от републиканците в Сената, за да бъде утвърден за министър ,твърди Ройтерс. Мнозина от 52-мата сенатори републиканци заявили, че няма да гласуват за него, а сенаторите демократи казали, че ще гласуват против кандидатурата му.

 

Решението на Пъздър се дължи на разкрития за минали епизоди личния му живот, добавя АФП. Неотдавна той признал, че в продължение на няколко години наемал „на черно“ домашна помощница, но по-късно изплатил със задна дата дължимите данъци.

Освен това след развода му през 1987 г. бившата му съпруга го обвинила в домашно насилие, въпреки че след това оттеглила обвиненията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама