Съдебно-психиатричната експертиза сочи прогресираща агресия на Ахмед Муса

15:20, 16 фев 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на "Ислямска държава" и призиви към джихат. Според заключението на съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, съобщава Радио Пловдив.

Тримата лекари, които са изготвили експертизата, са категорични, че Ахмед Муса Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си. 

Ахмед отрече да е използвал думата жертва, но д-р Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника посочи, че в експертното заключение думата жертва съществува като ключова. Според експертите, в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението. Делото продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама