Отпускат пари за проектиране на ремонта на "Рогошко шосе"

15:40, 16 фев 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските общински съветници гласуваха 120 хиляди лева за проектиране на ремонта на "Рогошко шосе" в участъка от моста на "Адата" до границите на Пловдив. През седмицата се проведе среща между представители на бизнеса и кмета на Пловдив Иван Тотев. Един от поставените проблеми е бил забраната за движение на тирове по бул "България". Припомняме, че от миналата година община Пловдив наложили сериозен контрол на преминаването на тежкотоварни автомобили по важната пътна отсечка, за да не се нарушава настилката на трасето. Алтернативният маршрут на движение сега е по "Рогошко шосе"

"От няколко години коментираме дупките на "Рогошко шосе", но те не са големия проблем. Проблемът е, че пътят е проектиран за по-малко движение и няма необходимата основа. Което означава, че дори и да преасфалтираме след 6 месеца пак ще има дупки", категоричен е Тотев.

Пълното препроектиране на пътя ще включва и всички връзки до предприятията от „Тракия икономическа зона“.  "С 5 хиляди лева ще бъде изградена и велоалея в участъка", допълни Тотев.

Кметът заяви, че повишаването на външните температури е позволило възобновяване на ремонта на бул "Руски". През следващата седмица ще се започна работата и по "Коматевско шосе"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама