Увеличиха присъдата на Карине, която уби бившия си съпруг

15:44, 16 фев 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Карине Колева, която преди две години и половина уби с нож бившия си съпруг Михаил в дома си във варненския квартал „Левски“, ще лежи 7 години в затвор при първоначален строг режим. Това реши Апелативният съд във Варна, който отмени първоинстанционната й присъда. Варненският окръжен съд бе наказал рускинята с година и половина затвор за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Присъдата бе протестирана от Окръжната прокуратура във Варна.

Втората инстанция измени присъдата и в частта й за обезщетението на близките на убития, като увеличи размера му от 3500 на 20 000 лв.

Убийството бе извършено на 12 септември 2014 г. в апартамента на Карине. Бившият й съпруг живеел заедно със сестра си в съседния вход. Двамата съжителствали от 20 години, а през 2008 г. сключили граждански брак. Четири години по-късно се развели, но продължили всекидневните си контакти, които най-често били свързани с употреба на големи количества алкохол. Двамата имат и дете, което по време на убийството бе 11-годишно.

В последните месеци преди кървавия инцидент поради липса на работа Карине и Михаил събирали от контейнерите в квартала различни отпадъци, които предавали в пунктове за вторични суровини и така си осигурявали пари за храна и алкохол, които консумирали заедно. Често при подобни запои между тях избухвали и скандали.

Така станало и във фаталния септемврийски ден на 2014 г. След като се почерпили солидно, двамат отново се скарали. Шумният и бурен скандал бил чут от съседите. Малко след 20 ч. същата вечер Карине се обадила на телефон 112, представила се с бащиното си име и заявила, че мъжът й се е прибрал отвън, намушкан три пъти. Пристигналите полицаи и медицинският екип установили смъртта на 62-годишния Михаил, прободен с нож на 4 места по тялото. Единият от ударите в областта на предмишницата бил фатален и засегнал жизненоважни органи. В рамките на съдебния контрол, за да изясни всички факти и детайли от станалото между двамата бивши съпрузи, втората съдебна инстанция назначи и изслуша нови 3 експертизи – комплексна съдебна психологична и психиатрична, ДНК експертиза на иззетата кръв, нова комплексна медицинска трасологична експертиза. Присъдата на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред ВКС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама