Скиори от 5 до над 65-годишна възраст ще се състезават за купата на Витоша

16:03, 16 фев 17 / Спорт 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скиори от 5- до над 65-годишна възраст ще се включат в състезанието за купата на столичния район “Витоша”. Над 200 мераклии са се записали за участие в надпреварата, която ще се проведе тази неделя, 19 февруари, от 10 ч. на пистата “Ветровала”. Спортният празник се провежда с подкрепата на Столичната община и спонсори от района,издават организаторите.

По традиция в районната надпревара се включват победителите в местните състезания по ски в „Симеоново“, „Драгалевци“, „Бояна“, „Павлово“ и с.Владая, които се стремят да поддържат традицията на този спорт в региона. Състезателите ще бъдат разпределени в 9 възрастови групи – от 5- до над 65-годишна възраст. Купата на победителя ще бъде връчена от кмета на община “Витоша” – инж. Теодор Петков.

В състезанието за купата на района традиционно участват популярни скиорски фамилии като Шаламанови, Златареви, Каранови, Панкови, Врингови, Петрови,Киркови, Тепавичарови и др., които предават своя опит, знания и всеотдайност към този спорт на младото поколение. За всички желаещи да присъстват е организиран специален превоз от „Владая“, „Павлово“, „Княжево“, „Бояна“, „Симеоново“ и„Драгалевци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама