1145 са членовете на секционните избирателни комисии в Добрич

16:34, 16 фев 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консултации за съставите на секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 26.03.2017 г. се проведоха в Община Добрич. Те бяха водени от кмета на общината Йордан Йорданов. Парламентарно представените партии и коалиции в 43–ото Народно събрание представиха необходимите документи и списъци. Те приеха без възражения предложенията на общинска администрация за броя и членовете на Секционните избирателни комисии и разпределението им по партии и коалиции. Секциите са 129 и включват 1145 души. Беше взето принципно решение и по отношение на подвижна секционна комисия (или комисии), в зависимост от това, колко заявления ще постъпят до крайния срок 11 март и дали ще се образува такава.

Броят на представителите в секционните избирателни комисии по партии и коалиции е, както следва: 424 за ГЕРБ; 192 за БСП Лява България; 151 за ДПС; РБ – 111; ПФ - 86, България без цензура - 71, АТАКА - 55; АБВ – 55, като са спазени изискваното процентно съотношение и Методическите указания на ЦИК за определяне съставите на секционните комисии.

Кметът пожела успех на партиите и коалициите и изрази надежда за една аргументирана и толерантна битка между идеи на всички участници, за честни избори.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама