Заловен край Синеморец каналджия поиска на свобода, съдът не го пусна

16:41, 16 фев 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд на Бургас потвърди определение на Районния съд в Царево за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Онник Мариносян, като не откри нови обстоятелства, които да обосновават искането от страна на защитата на обвиняемия за промяна на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека такава. Въззивната инстанция потвърди определението на Царевския районен съд и в частта обвиняемият да не може да прави ново искане за промяна на мярката в двумесечен срок.

Припомняме, че първоначално на 24 септември 2016 г. първоинстанционният съд е взел по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което определение е било потвърдено от Окръжния съд в Бургас шест дни по-късно.

Онник Мариносян е привлечен към наказателна отговорност за трафик на мигранти. Обвинението е за това, че на 28 юли 2016 г. от землището на село Синеморец, в зоната на отговорност на ГПУ Царево, в съучастие, като съизвършител след предварителен сговор с Пламен А. и Георги  А., с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали група чужденци 33 афганистанци, между които и 12 ненавършили 18-годишна възраст, да пребивават и да преминават в страната в нарушение на закона, превозвайки ги по пътя от с. Синеморец – гр. Царево към вътрешността на страната, в нарушение на закона. Деянието е извършено с три леки автомобила.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама