Повече паркинги и детски площадки ще правят в жилищните квартали в Попово

16:57, 16 фев 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окончателно бе приет проектът за Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на жилищните комплекси „Младост” 1 и 2 в град Попово. Това се случи на заседание на Общинския експертен съвет, в който влизат представители на Общинска администрация и на експлоатационните дружества като Енерго Про, ВиК, Овергаз и др. 

"За разлика от последното обсъждане на същия проект, което се проведе през декември миналата година при никакъв интерес от страна на гражданите, на форума този път присъстваха и жители на квартала, заинтересовани страни по проекта. Това е и последното по рода си обществено обсъждане на плана на комплекса" информираха от общинската администрация.

Златко Георгиев – част от проектантския екип, представи на присъстващите проекта за окончателната визия на района. Той наблегна на основните акценти в проекта, най-важните сред които са тези за уличната мрежа, транспортна и инженерна инфраструктура и зелените площи. Предвижда се изграждането на повече паркоместа – проблем, с който се сблъскват години наред живущите в комплекса. Ще бъдат изградени още детските площадки, пешеходни зони и зони за отдих. В проекта са заложени също изграждане на игрища за спортни дейности и спортна зала. 

Всички, получени до Общинска администрация забележки, мнения и препоръки бяха изпратени до проектантския екип и съответно взети под внимание при окончателното му обсъждане и приемане, съобщиха от местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама