Адвокат ще води листата на „Нова Република” в Стара Загора

17:29, 16 фев 17 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокатът Петър Славов ще бъде водач на партия  „Нова Република” в Старозагорски избирателен район, съобщи днес Вили Лилков, член на Националния съвет.

„Депутатът от групата за натиск” в досегашното Народно събрание остава от Гражданската квота.

Петър Славов е завършил право в Софийския университет, практикува търговско, гражданско и административно право. „Той е емоциално и фамилно свързан със Стара Загора”, обясни Лилков. Дядо му Иван Ковачев е от Града на липите, бил е практикуващ адвокат и общински съветник в първия местен парламент след промените.

”Надявам се да бъда полезен на Стара Загора и региона, досега съм се опитвал да помагам по различни проблеми, споделени с мен от мои приятели в Стара Загора”, обясни кандидатът. Като депутат е задавал въпрос за протеклия покрив на Кукления театър, за античния храм и др. По думите му проблемите в Старозагорско са свързани с привличането на повече инвестиции, с това как се харчат общинските пари и замърсяването на въздуха. „Струва ми се, че има много работа за вършене”, коментира още Славов.

На областно събрание довечера ще бъде определена листата за депутати на партията.

Гражданското сдружение „Обединени земеделци и демократи” се включва в подкрепа на „Нова Република”, обяви председателят му Моньо Христов, бивш старозагорски депутат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама