Няма нарушение с подарения "Учебник по Родинознание" за децата в Каварна

19:36, 16 фев 17 25 810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма нарушение във връзка с подарения от дарители "Учебник по Родинознание" на Костадин Костадинов в училищата в Каварна. Това е становището на Регионалното управление по образование в Добрич, както и на Министерството на образованието и науката, във връзка с подаден сигнал, че изданието е предоставено от дарители и раздадено на учениците до 4 клас.

Началникът на ведомството Жоро Тошков обясни, че учителите имат право сами да избират учебните помагала, с които да работят. Това става под надзора на директорите и Регионалното управление по образование. Тъй като изданието не е одобрено от Министерството на образованието и науката, то не може да бъде учебник, а се използва като помагало, по преценка на учителите.

„Като българка, а не като кмет, с гордост заявявам, че съм притежател на такъв "Учебник по Родинознание“, коментира кметът на Каварна Нина Ставрева.

„Учебникът е издание, което се чете на един дъх. Написан е на достъпен за децата език. Всеки, който се чувства българин, трябва да се запознае с него, защото в него е описана цялата велика история на България”, посочи Нина Ставрева. И подчерта, че това, което се вижда първо, когато се отвори книжката, е стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов и българския трибагреник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама