Манчестър Сити сломи Монако в голово шоу на "Етихад"

00:00, 22 фев 17 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още в началните минути на срещата гостите от Княжеството показаха, че не са дошли на Етихад в очакване да загубят. Играчите на Леонардо Жардим опитваха с бързи подавания да намират празните пространства в неособено стабилната защита на Сити, предаде БГНЕС.

Постепенно домакините успяха да изравнят играта, а в 26-ата минута дори излязоха напред в резултата. След страхотен пробив Лерой Сане се озова на чиста позиция, след което подаде към непокрития Рахим Стърлинг, който от метър не остави шансове на Субашич за 1:0.

Отговорът на монегаските обаче бе мълниеносен и само шест минути по-късно те успяха да изравнят. Вратарят на гражданите Вили Кабайеро сбърка при изнасянето на топката, тя попадна у Фабиньо, който пробив полето на Сити и с отлично центриране намери Фалкао, който с глава възстанови равенството.

Две по-късно дойде и едно от най-спорните ситуации в мача, при която Серхио Агуеро падна в наказателното поле, искайки дузпа за нарушение срещу него на Субашич. Вместо това главният арбитър му показа жълт картон за симулация.

В 40-ата минута гостите осъществиха пълен обрат след поредната грешка в защитата на домакините. Този път точен за френския тим бе 18-годишният Килиан Мбапе, който бе изпуснат от бранителите на Сити и с мощен шут вкара за 1:2.

След почивката Монако продължи да играе страхотно и в 50-ата минута те бяха близо до трети гол. Фалкао бе съборен от Отаменди в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият, но колумбийският нападател стреля слабо и Кабайеро спаси. Осем минути по-късно ситуацията на терена коренно се промени, след като Серхио Агуеро отново възстанови равенството след грешка на Субашич, който се намеси много неубедително при изстрела на аржентинеца.

И когато всички на Етихад виждаха как техните любимци ще поемат контрола над срещата, Монако отново излезе напред. Бърза контраатака позволи на Фалкао да се озове на чиста позиция и с много технично изпълнение колумбиецът прехвърли Кабайеро за 2:3.

Въпреки негативния развой домакините не се предадоха и в 72-ата минута равенството отново бе възстановено. Точен за Сити отново бе Агуеро, който реализира втория си гол в мача. Този път играчите на Пеп Гуардиола притиснаха съперника си в търсене на победата и те осъществиха поредния обрат в срещата. Първо в 76-ата минута един от грешниците за Манчестър Джон Стоунс вкара за 4:3, а в 83-ата Лерой Сане подпечата успеха за своя тим, оформяйки крайното 5:3 за Сити.

Другият двубой от тази вечер също предложи истинска голова фиеста. На “БайАрена” в Леверкузен местния Байер загуби с 2:4 от миналогодишния финалист в надпреварата Атлетико Мадрид. Още до почивката гостите си осигуриха комфортен аванс от 2:0 след попадения на Саул (17’) и Антоан Гризман (25’). През второто полувреме Карим Белараби намали за 1:2 в 48-ата минута, но 11 минути по-късно Кевин Гамейро върна преднината от два гола на “дюшекчиите” от дузпа. “Аспирините” отново се върнаха в мача в 68-ата минута, при която Стефан Савич си отбеляза автогол, но четири минути преди края на редовното време Фернандо Торес гарантира успеха на испанците, реализирайки за крайното 2:4 в полза на Атлетико. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама