Южнокорейски високоговорители по границата с КНДР гърмят, че Ким Чен Ун е братоубиец

05:04, 22 фев 17 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Излъчвахме чрез 34 високоговорителя, инсталирани по протежение на междукорейската граница, за да информираме севернокорейските войници и граждани, че техният лидер Ким Чен Ун стои зад убийството на неговия по-голям брат Ким Чен Нам", посочва военен говорител, цитиран от агенция Йонап,  предаде БГНЕС.

Високоговорителите в демилитаризираната зона са част от пропагандното противопоставяне между Севера и Юга. При хубаво и тихо време звукът им се чува на разстояние от 20 км, а обикновено до 7 км.

На 14 февруари малайзийската полицията потвърди смъртта на Ким Чен Нам, който се почувствал зле на летището в Куала Лумпур и починал на път за болницата. Той се обърнал за помощ към наземния персонал с оплакване от силна замаяност, след като неизвестен го напръскал в лицето с някаква течност, а после изчезнал.

Според друга версия, непозната жена поднесла към лицето му напоена с някакво вещество кърпа. Южнокорейски медии пък съобщиха за нападение с помощта на отровна игла. Нито една от тези версии все още не е получила официално потвърждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама