Ученици от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" представят Русе в Национален конкурс за театрални пиеси на испански език

07:57, 22 фев 17 / Култура 25 1079 Шрифт:
Автор:

За пореден път учениците, изучаващи испански език, ще представят училището ни на театралния конкурс в София, похвалиха се от СУЕЕ "Св. Константин Кирил Философ". 

Учениците ще покажат на публиката адаптирана версия на новелата ,,Циганката” от Мигел де Сервантес Сааведра. 

В ролите ще влязат: Стела Александрова от X "в" кл., като “Пресиоса”, Милад Асади Сабет от X "в" кл., като “Дон Хуан”, Елизабет Астарджиева от X "в" кл., като възрастната циганка; Алекс Йотов от IX "в" кл., като баща на “Дон Хуан” , възрастен циганин и полицай; Илиана Генчева от XI "в" кл., като разказвач и губернаторка, Филип Икаловски от VIII "в" кл., като разказвач и губернатор; Румяна Георгиева от IX "в" кл., като “Кристина” и “Кардуча” и Георги Иванов от X "в" кл., като “Клементе”. 

За музиката и осветлението ще се погрижат Доротея Стоянова от IX "в" кл. и Денислав Митев от X "в" кл., а за монтажа - Андрей Пейчев от XI "в" кл. За тяхното достойно представяне голям принос ще имат г-жа Ванеса Рамо и г-жа Роза Калнъкова. 

Учениците ще представят пиесата първо в Русе, днес в Пленарна зала от 18:00 ч., а участието им на фестивала ще е на 25 февруари, събота, в НАТФИЗ от 18:00ч. 

Приветстваме всички заинтересовани да посетят предпремиерата в родния ни град, както и да стискат палци при изявата им в конкурса, призоваха от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама