Фестивал на екстремните филми в Банско

09:01, 22 фев 17 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три дни в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филмови ленти за ски и сноуборд, олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

В тазгодишното издание на  зимното кино са включени 12 завладяващи заглавия на продукции от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша. Героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда, ще ни разкрият докъде се простират възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината и колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри.

Зрителите ще могат да се пренесaт на уникални места за ски и сноуборд на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, ще съпреживеят спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите.

Организатори на кинопанорамата „Snow Cinema – филми за ски и сноуборд“ са Община Банско и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.

Три култови заглавия ще бележат откриването на снежния филм фест в Банско – „Затъмнение”,, „Лео Гасперл и елегантността на завоя” и „Грабнат от Еверест. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама