Деца от Сливен участваха във викторина за Левски и Ботев

09:04, 22 фев 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деца от две детски градини  участваха във викторина "По стъпките на Левски и Ботев". Състезаваха се възпитаници на клубове "Млади възрожденци" от детски градини "Елица" и „Вержин и Хаик Папазян“.

Проявата, чийто домакин беше детска градина "Елица", започна с внасяне знамето на клуб "Млади възрожденци". С едноминутно мълчание малчуганите и гостите отдадоха почит Васил Левски, Христо Ботев и всички борци, загинали за свободата на България.

Малките възрожденци показаха знания за личностите и делата на Левски и Ботев.

Снимка: община Сливен

Отборите завършиха с равен брой точки. За своето участие те получиха награди и грамоти, които им бяха връчени от заместник-кмета Пепа Чиликова и Дина Димитрова, експерт в Регионално управление на образованието и председател на журито. Публиката също участва активно в събитието. Децата от подготвителните групи рецитираха стихотворения за Васил Левски и Христо Ботев.

Пепа Чиликова поздрави децата за отличното им представяне и благодари на преподавателите, че са успели да разпалят у тях огъня на нашата национална гордост.  Тя пожела на малчуганите винаги да почитат националните герои на България, да се гордеят, че са българи и достойни наследници на Ботев и Левски. "Винаги носете в сърцето си родината и я обичайте", каза зам.-кметът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама