Д-р Близнаков: Болница "Света Анна" няма дългове, на печалба е

13:29, 22 фев 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Болница "Света Анна" не само няма дългове, но е на печалба. Това каза директорът й д-р Славчо Близнаков, цитиран от БНР. Според служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев обаче здравното заведение има дълг от над 14 млн.лв.

"Болницата е в стабилно финансово положение и няма нито един лев просрочено задължение. Тя завърши годината с положителен финансов резултат от 105 000 лева след плащане на данъци", коментира д-р Близнаков.

За 14-те милиона дълг, за които говори министър Семерджиев, директорът обясни, че на първо място има над 3 млн. лева капиталови субсидии, дадени на болницата от министерството през 2014-та, 2015-та и 2016-та година. Те са изразходвани за ремонти и техника. За други 3 милиона и 300 000 лева е купена техника миналата година. Болницата има и милион и 700 000 лева револвиращ инвестиционен фонд..

Министерство на здравеопазването е поискало в срок от 90 дни да се свика извънредно общо събрание на акционерите на болницата, за да се изработи Програма за устойчиво развитие. През това време здравният министър може да смени борда и директора на болницата, без да посочва мотиви.

От два дни Инспекторатът на здравното министерство проверява  дейността на болница "Света Анна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама