Синдикати обучават русенски студенти в практиките на трудовото законодателство

14:57, 22 фев 17 25 574 Шрифт:
Автор:

Синдикален регионален съюз на КТ”Подкрепа” Русе за втори път е обучаваща работодателска организация по проект „Студентски практики – фаза 1”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020г”, съобщават от синдикалната организация. 

От началото на м. ноември, 2016г., в рамките на 240 часа, студенти от Русенски Университет „Ангел Кънчев” Русе, от професионални направления „Администрация и управление” и „Комуникационна и компютърна техника”,  проведоха  в реална работна среда своята студентска практика. 

На 21 февруари 2017г. на финално занятие на част студентите от първата стартирала група, Кирил Черкезов – Председател на СРС на КТ”Подкрепа” и Надка Бончева – Регионален секретар и ментор по проекта на студентите, връчиха сертификати за преминало практическо обучение в СРС на КТ”Подкрепа”. 

Студентите имат възможност, чрез участие в презентационни и практически занятия,  да придобият знания и умения за работа в екип, комуникативни умения и социални компетентности.  Практически се запознаха с извършване на оперативна и административна дейност,  извършване координация и планиране на офис дейности, подготвяне и оформяне на различни документи. В програмата на студентските практики е включено запознаването с Кодекса на труда – основен закон за уреждане на трудовите отношения между работника/служителя и работодателя, както и Колективното трудово договаряне /Колективен трудов договор/.      

Освен с трудовото право, студентите получиха необходимите минимални знания за основните принципи, понятия и институти на осигурителното право.

Вече започна практиката на следваща група студенти, заявили желание за стаж в СРС на КТ”Подкрепа”.

"Вярваме, че практическото обучение на студентите ще им даде един добър старт в професионалната им кариера,  макар и за много кратко, да натрупат опит, да се запознаят допълнително с материали, с които не са имали възможност, по време на теоретичната си подготовка да познават, да участват в реална работеща среда", коментират синдикалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама