Повече от 10 компании искат да поемат ремонта на резиденция "Бояна"

17:35, 22 фев 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Седем обединени дружества и четири самостоятелни участника подадоха оферти в търга за ремонт на дом 2 в резиденция "Бояна". "Главболгарстрой", "Планекс" и "Енергоремонт холдинг" са големите строителни фирми, които взеха участие в търга.

Основният ремонт на дом 2 в резиденция "Бояна" е заради подготовката на сградата за предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Първоначално се очакваше ремонтът да стартира в началото на 2018 г., защото България трябваше да поеме председателството в средата на същата година. След референдума във Великобритания за напускане на ЕС датата беше изместена с 6 месеца напред. Резиденция "Бояна" и НДК ще са основните сгради, които ще приемат събитията от председателството.

Сега крайният срок за изпълнението на ремонта според обявлението на поръчката е 23 ноември 2017 г.

Първият търг, свързан с резиденция "Бояна", беше за проектиране с прогнозна стойност 375 хил. лв. Поръчката беше обявена през лятото на 2016 г. и оферти подадоха четири кандидата. За изпълнител с цена само от 312 хил. лв. беше избрано обединението "Ен Ес Райс", в което влизат софийските проектантски фирми "Ен Ес Проект" и "Фор Райс". Сега предстои да бъдат оценени офертите на подалите участници. Критериите са техническа оценка и ценова оферта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама