Над 2200 ин витро процедури са извършени в Плевен

17:39, 22 фев 17 25 522 Шрифт:
Автор:

Общо 2 253 ин витро процедури за 10 години са извършени в Клиничния институт по репродуктивна медицина"Света Елисавета" в Плевен, съобщи управителят на центъра доц. Емилияна Конова. Тя уточни, че чрез тези процедури са родени 1116 деца. Центърът има и сключен договор с Фонда за асистирана репродукция, като благодарение на него са били направени 1338 процедури и са родени 506 деца. 

"През тези години ние се постарахме да не бъдем само лечебно заведение, в което се извършват диагностика, изследвания и лечение, но и да развием програма за благотворителност", каза още доц. Конова. Тя отбеляза, че за 10 години, безплатно са били консултирани 2 040 пациенти в различни градове на България, като тези кампании продължават периодично.  Безплатно е и изследването на хуморален имунитет за деца до 18 години. 

Центърът изцяло поема и финансирането на ин витро процедури на пациенти, които са направили поредица от неуспешни опити за зачеване. „В повечето случаи семействата се отчайват и тогава ние решаваме, че изцяло ще поемем разходите по процедурата, за да можем отново да им дадем шанс", отбеляза доц. Конова. 

Тази година през април центърът отбелязва своята десета годишнина. По този  повод ще бъде дарена безплатна ин витро процедура на семейство с репродуктивни проблеми, което ще бъде определено чрез жребий в деня на жената – осми март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама