Германия недоумява защо се провали примирието в Донбас

18:28, 22 фев 17 / Свят 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германското Министерство на външните работи не разбира защо бе провален процесът за изтеглянето на въоръженията от линията на съприкосновение в Донбас, въпреки постигнатите договорености.

Това заяви външният министър Зигмар Габриел след среща с холандския си колега Берт Кундерс в Берлин, информират ТАСС и РИА-Новости, цитира БГНЕС.

По думите му помирителният процес в Източна Украйна е „трудно да се регулира отвън“. „Най-важното е да се установи примирие, да се изтеглят тежките въоръжения и да се дадат на ОССЕ данните, които отдавна бяха обещани да се предадат, това са данните за разположението на тежките въоръжения“, подчерта министърът.

Въпреки договореностите изтеглянето не стана нито на 20, нито на 21, нито на 22 февруари. Двете страни се обвиняват взаимно за провала му.

Междувременно през последното денонощие украинските военни са обстрелвали с тежки въоръжения 674 пъти населени места и райони в провъзгласената Донецка народна република (ДНР), заяви говорителят на нейното командване Едуард Басурин.

В провъзгласената Луганска народна републиката (ЛНР) около 250 000 жители се пописаха под обръщението на лидерите на ЛНР и ДНР към президентите Путин и Тръмп и канцлерката Меркел с молбата „да спрат Петро Порошенко“ и боевете в Донбас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама