Британски министър: Не се месим в работите на Македония

20:07, 22 фев 17 / Свят 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Пътят за членство в ЕС и НАТО е основата за стабилността, сигурността и просперитета на Македония, заяви британският министър по въпросите на Евопа сър Алън Дънкан, който утре пристига на посещение в страната, предаде БГНЕС.

Той ще има срещи с представители на парламентарните политически партии, гражданския сектор и представители на Специалната прокуратура.

„Знам, че посещението ми идва в особено важен момент в македонската политика, когато вашите партии работят за съставяне на правителство. Знам, че вашите последни избори бяха без ясно решение. В нито един случай Великобритания няма да се намесва в това, което са ваши вътрешни въпроси, не наши", пише сър Алън Дънкън в своя блог преди визитата.

"Идвам в Македония, за да изслушам лидерите на всички политически партии и да изпратя едно ясно и проста съобщение: Обединеното кралство е голям приятел на Македония и ще продължим да подкрепяме всяко правителство на Македония, което ще работи на важните реформи," уверява високопоставеният британски представител, цитиран от македонските медии.

Посещението му в Скопие е част от обиколката му в Западните Балкани. В македонската столица той идва от Подгорица.

Визитата му предшества посещението от 1 до 4 март в региона на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини, която заяви в кратко съобщение, че Западните Балкани са регион в сърцето на ЕС“ и „ключов приоритет“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама